Menu

 

 

Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu.

- zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl

- w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony.

- pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik.

- opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne.

- przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury.

- przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.

 

Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Cafe Atrium, 15:00

Kawiarnia Marina 1, 15:00

 

Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,50 PLN)


MENU


Poniedziałek 15.04.2024

Zupy: 

11.   Zupa krem z pieczonej dyni z chili i imbirem 250ml 
(alergeny: seler)
*wegetariańska

/ 100 g

 

12.  Krupnik jaglany z ziemniakami, włoszczyzną i natką pietruszki 250ml 
(alergeny: seler)

/ 100 g

 

Danie dnia 1 

21.  Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką, serem, pomidorami  300g 
(alergeny: gluten, mleko) 
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

 

Danie dnia 2

 22.  Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką, serem, pomidorami i kurczakiem  300g 
(alergeny: gluten, mleko)

  /kcal

 

Danie główne 1 

31.  Tagine z batatami, fasolą i ciecierzyca podany z kasza jęczmienną z ziołami i surówką z czerwonej kapusty  400g 
(alergeny: seler)
*danie wegetariańskie

/kcal

 

Danie główne 2 

32.  Pierś gotowana w bulionie podana z sosem BBQ podana z ziemniakami puree i surówką z marchewki i jabłka  400g 
(alergeny: soja, sezam)

       475/kcal

 

Zamienne dodatki do dań głównych

·    Ziemniaki puree 
·    Kasza jęczmienna z ziołami
·    Fasolka gotowana na parze 
·    Surówka z marchwi i jabłka
·    Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

Sałatka:

41. Sałatka z pomidorami, papryką, melonem, ogórkami i natką pietruszki
(alergeny: brak)

Sałatka Premium 1 

 42. Sałatka z batatami, kaszą bulgur, papryką, kukurydzą, mozzarellą, oliwkami i roszponką
(alergeny: mleko, gluten)

Sałatka Premium 2

43. Sałatka z grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika
(alergeny: brak)

Desery:

51. Tapioka na mleku bez laktozy z domową konfiturą 250ml

(alergeny: brak)

 

52. Jogurt naturalny z musli tropikalnym i miodem 250ml

(alergeny: mleko, gluten)

 

53. Koktajl z pomarańczy, cytryny, jabłka, imbiru i kurkumy 250ml

(alergeny: brak)

 

54. Koktajl z bananów, płatek owsianych, masła orzechowego i czekolady na mleku sojowym 250ml

                              (alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja)

 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
(alergeny: mleko, sezam, gluten, orzechy)

 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
(alergeny: gluten, soja, mleko)


Wtorek 16.04.2024

Zupy: 

11.  Zupa porowo-ziemniaczana z marchewką i tymiankiem - zabielana śmietaną wegańską  250ml 
(alergeny: seler)
*wegetariańska

/ 100 g

 

12.  Kapuśniak z kiszopnej kapusty z pomidorami i mięsem z kurczaka 250ml 
(alergeny: seler)

/ 100 g

 

Danie dnia 1 

21.  Pizza z białym sosem z brokułami, kukurydzą konserwową i cukinią z listkami bazylii 300g 
(alergeny: gluten, mleko)
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

 

Danie dnia 2

 22.  Pizza z białym sosem z brokułami, kukurydzą konserwową i kurczakiem z listkami bazylii 300g 
(alergeny: gluten, mleko, ryby)

  /kcal

 

Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek

31.  Noodle z warzywami po koreańsku podane z surówką z sałaty lodowej  400g 
(alergeny: gluten, soja, sezam)
*danie wegetariańskie

/kcal

 

Danie główne 2 

32.  Żeberka wieprzowe po koreańsku podane z brązowym ryżem i surówką z kapusty pekińskiej  400g 
(alergeny: seler, soja, sezam)

       475/kcal

 

Zamienne dodatki do dań głównych

·    Ziemniaki puree
·    Ryż brązowy
·    Mix warzyw gotowanych na parze 
·    Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i koperku 
·    Surówka z sałaty lodowej, koperku i jogurtu

Sałatka:

41. Sałatka z pomidorami, papryką, melonem, ogórkami i natką pietruszki
(alergeny: brak)

Sałatka Premium 1 

 42. Sałatka z batatami, kaszą bulgur, papryką, kukurydzą, mozzarellą, oliwkami i roszponką
(alergeny: mleko, gluten)

Sałatka Premium 2

43. Sałatka grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika
(alergeny: brak)

Desery:

51. Tapioka na mleku bez laktozy z domową konfiturą 250ml

(alergeny: brak)

 

52. Jogurt naturalny z musli tropikalnym i miodem 250ml

(alergeny: mleko, gluten)

 

53. Koktajl z pomarańczy, cytryny, jabłka, imbiru i kurkumy 250ml

(alergeny: brak)

 

54. Koktajl z bananów, płatek owsianych, masła orzechowego i czekolady na mleku sojowym 250ml

                              (alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja)

 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
(alergeny: mleko, sezam, gluten, orzechy)

 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
(alergeny: gluten, soja, mleko)


Środa 17.04.2024

Zupy: 

11.  Zupa z cukinią, ziemniakami i fetą wegańską 250ml 
(alergeny: seler)
*wegetariańska

/ 100 g

 

12.  Zupa rybna z czarnymi oliwkami  250ml 
(alergeny: seler, ryby)

/ 100 g

 

Danie dnia 1 

21.  Tarta z botwinką i fetą 300g 
(alergeny: gluten, mleko, jaja)
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

 

Danie dnia 2

 22.  Tarta z botwinką i kurczakiem 300g 
(alergeny: gluten, mleko, jaja)

  /kcal

 

Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek 

31.  Burger wegetariański z kotletem z soczewicy i buraków z wegańskim chedarem podany z frytkami  400g 
(alergeny: gluten, sezam, gorczyca, jaja)
*danie wegetariańskie

/kcal

 

Danie główne 2 wyjątkowo jeden dodatek

32.  Burger wołowo-wieprzowy z warzywami podany z frytkami 400g 
(alergeny: gluten, jaja, gorczyca, sezam, mleko)

       475/kcal

 

Zamienne dodatki do dań głównych

·    Frytki
·    Kasza kuskus
·    Brukselka pieczona z sezamem 
·    Surówka colesław
·    Lekka surówka z kapusty z koperkiem

Sałatka:

41. Sałatka z pomidorami, papryką, melonem, ogórkami i natką pietruszki
(alergeny: brak)

Sałatka Premium 1 

 42. Sałatka z batatami, kaszą bulgur, papryką, kukurydzą, mozzarellą, oliwkami i roszponką
(alergeny: mleko, gluten)

Sałatka Premium 2

43. Sałatka grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika
(alergeny: brak)

Desery:

51. Tapioka na mleku bez laktozy z domową konfiturą 250ml

(alergeny: brak)

 

52. Jogurt naturalny z musli tropikalnym i miodem 250ml

(alergeny: mleko, gluten)

 

53. Koktajl z pomarańczy, cytryny, jabłka, imbiru i kurkumy 250ml

(alergeny: brak)

 

54. Koktajl z bananów, płatek owsianych, masła orzechowego i czekolady na mleku sojowym 250ml

                              (alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja)

 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
(alergeny: mleko, sezam, gluten, orzechy)

 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
(alergeny: gluten, soja, mleko)


Czwartek 18.04.2024

Zupy: 

11.  Barszcz czerwony z majerankiem 250ml 
(alergeny: seler)
*wegetariańska

/ 100 g

 

12.  Żurek z białą kiełbasą 250ml 
(alergeny: seler, gluten, mleko)

/ 100 g

 

Danie dnia 1 

21.  Pizza hawajska z fetą i ananasem z dodatkiem kiełków rzodkiewki 300g 
(alergeny: gluten, mleko, soja) 
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

 

Danie dnia 2

 22.  Pizza hawajska z szynką i ananasem z dodatkiem kiełków rzodkiewki 300g 
(alergeny: gluten, mleko)

  /kcal

 

Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek

31.  Pęczak smażony z batatami, jarmużem, papryką i fetą podany z surówką z białej kapusty, marchewki i nartki  400g 
(alergeny:  gluten, mleko)
*danie wegetariańskie

/kcal

 

Danie główne 2 

32.  Eskalopki z indyka w sosie pieczarkowym podane z ziemniakami puree i marchewką zasmażaną  400g 
(alergeny: gluten, mleko)

       475/kcal

 

Zamienne dodatki do dań głównych

·    Ziemniaki puree
·    Kasza bulgur
·    Marchewka z groszkiem zasmażana 
·    Surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki
·    Surówka colesław

Sałatka:

41. Sałatka z pomidorami, papryką, melonem, ogórkami i natką pietruszki
(alergeny: brak)

Sałatka Premium 1 

 42. Sałatka z batatami, kaszą bulgur, papryką, kukurydzą, mozzarellą, oliwkami i roszponką
(alergeny: mleko, gluten)

Sałatka Premium 2

43. Sałatka grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika
(alergeny: brak)

Desery:

51. Tapioka na mleku bez laktozy z domową konfiturą 250ml

(alergeny: brak)

 

52. Jogurt naturalny z musli tropikalnym i miodem 250ml

(alergeny: mleko, gluten)

 

53. Koktajl z pomarańczy, cytryny, jabłka, imbiru i kurkumy 250ml

(alergeny: brak)

 

54. Koktajl z bananów, płatek owsianych, masła orzechowego i czekolady na mleku sojowym 250ml

                              (alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja)

 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
(alergeny: mleko, sezam, gluten, orzechy)

 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
(alergeny: gluten, soja, mleko)


Piątek 19.04.2024

Zupy: 

11.  Zupa krem z topinamburu 250ml 
(alergeny: seler)
*wegetariańska

/ 100 g

 

12.  Tradycyjna grochówka 250ml 
(alergeny: seler, gorczyca)

/ 100 g

 

Danie dnia 1 

21.  Naleśniki z twarogiem i malinami z sosem malinowym  300g 
(alergeny: gluten, jaja, mleko)
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

 

Danie dnia 2

 22. Wątróbki drobiowe z jabłkiem i cebulką podane z ziemniakami  300g
(alergeny: gluten, mleko, siarczyny)

  /kcal

 

Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek

31.  Kotleciki z ziemniaków i kapusty w sosie grzybowym podane z gotowanym kalafiorem  400g 
(alergeny: jajo, gluten, mleko, soja, seler)
*danie wegetariańskie

/kcal

 

Danie główne 2 

32.  Filet z dorsza panierowany podany z cząstką cytryny z dodatkiem ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty z marchewką 400g 
(alergeny: gluten, ryby, jaja)

       475/kcal

 

Zamienne dodatki do dań głównych

·    Ziemniaki gotowane z koperkiem 
·    Ryż biały 
·    Kalafior gotowany ze słonecznikiem  
·    Surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki
·    Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i koperku

Sałatka:

41. Sałatka z pomidorami, papryką, melonem, ogórkami i natką pietruszki
(alergeny: brak)

Sałatka Premium 1 

 42. Sałatka z batatami, kaszą bulgur, papryką, kukurydzą, mozzarellą, oliwkami i roszponką
(alergeny: mleko, gluten)

Sałatka Premium 2

43. Sałatka grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika
(alergeny: brak)

Desery:

51. Tapioka na mleku bez laktozy z domową konfiturą 250ml

(alergeny: brak)

 

52. Jogurt naturalny z musli tropikalnym i miodem 250ml

(alergeny: mleko, gluten)

 

53. Koktajl z pomarańczy, cytryny, jabłka, imbiru i kurkumy 250ml

(alergeny: brak)

 

54. Koktajl z bananów, płatek owsianych, masła orzechowego i czekolady na mleku sojowym 250ml

                              (alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja)

 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
(alergeny: mleko, sezam, gluten, orzechy)

 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
(alergeny: gluten, soja, mleko)



Szablon do składania zamówienia 


Imię i nazwisko - 

Numer pozycji z menu – 

Miejsce dostawy – 

Rodzaj płatności –  

Data realizacji – 

Numer karty bistro  -

 


Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2024 Itelix Investment Sp. z o.o.