Menu



Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu.
- zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl
- w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony.
- pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik.
- opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne.
- przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury.
- przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.

Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Cafe Atrium, 15:00
Kawiarnia Marina 1, 15:00

Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,00 PLN)

MENU


Poniedziałek 03.10.2022


Zupy:


11. Minestrone z makaronem 250ml
* wegetariańska
(alergeny: seler, mleko, gluten)
32 kcal /100g
12. "Zupa swojska" z kiełbaską, ziemniakami, włoszczyzną i koperkiem 250ml  
(alergeny: seler, gluten, gorczyca)
32 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Kaszotto chakalaka z serem feta 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: seler, mleko, gluten, siarczyny (z wina))
258 kcal 

Danie dnia 2

22. Kaszotto chakalaka z kurczakiem 300g  
(alergeny: seler, gluten, siarczyny (z wina))
228 kcal

Danie główne 1 

31. Kotlety z kalafiora i nasion słonecznika podane z sosem jogurtowym z dodatkiem kaszy jaglanej i surówki z marchewki i jabłka 400g 
*danie wegetariańskie 
(alergeny: gluten, jaja, mleko)
366 kcal

Danie główne 2 

32. Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym podane z ziemniakami gotowanymi i białą kapustą "na krótko" z koperkiem 400g
(alergeny: gluten, jaja, seler, soja, mleko)
491 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Ziemniaki gotowane 
  • Kasza jaglana z warzywami
  • Kapusta "na krótko" z koperkiem
  • Surówka z marchewki i jabłka
  • Surówka z sałaty i ogórków z jogurtem

Sałatka:

41. Sałatka z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi, nektarynką, cukinią i orzechami włoskimi

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z szarpaną wieprzowiną, świeżym ogórkiem, brązowym ryżem i fasolką szparagową

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonym kalafiorem, marchewką, ogórkami, papryką, szpinakiem i nasionami słonecznika

Desery:


51. Ciasto dyniowe z bitą śmietaną 250 ml

52. Ryż na mleku bez laktozy z prażonym jabłkiem i cynamonem 250ml

53. Mus z brzoskwiń i pomarańczy z nasionami chia z jogurtem naturalnym 250ml

54. Koktajl z gruszką, żurawiną, szpinakiem i imbirem 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Wtorek 04.10.2022


Zupy:


11. Kremowa zupa z kukurydzy z mlekiem kokosowym, imbirem i kurkumą 250ml
* wegetariańska
(alergeny: seler)
74 kcal /100g
12. Zupa rybna z pomidorami, włoszczyzną i świeżą bazylią 250ml  
(alergeny: seler, ryby)
23 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Pizza wiejska wege z pomidorami cebulą i ogórkiem konserwowym 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko)
667 kcal 

Danie dnia 2

22. Pizza wiejska z kiełbasą cebulą i ogórkiem konserwowym 300g  
(alergeny: gluten, mleko, gorczyca)
781 kcal

Danie główne 1 

31. Kotlety jajeczne z pieczarkami podane z pieczonymi cząstkami ziemniaków i surówką z ogórków kiszonych, cebulki z musztardą i sezamem 400g 
*danie wegetariańskie 
(alergeny: jaja, masło, sezam, gorczyca)
489 kcal

Danie główne 2 

32. Udko kurczaka gotowane w sosie koperkowym podane z kaszą jęczmienną perłową i marchewką z groszkiem 400g
(alergeny: seler, mleko, gluten)
 300 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Pieczone cząstki ziemniaków
  • Kasza jęczmienna perłowa
  • Marchewka z groszkiem
  • Surówka z ogórków kiszonych, cebulki z musztardą i sezamem
  • Surówka z marchewki i jabłka

Sałatka:

41. Sałatka z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi, nektarynką, cukinią i orzechami włoskimi

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z szarpaną wieprzowiną, świeżym ogórkiem, brązowym ryżem i fasolką szparagową

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonym kalafiorem, marchewką, ogórkami, papryką, szpinakiem i nasionami słonecznika

Desery:


51. Ciasto dyniowe z bitą śmietaną 250 ml

52. Ryż na mleku bez laktozy z prażonym jabłkiem i cynamonem 250ml

53. Mus z brzoskwiń i pomarańczy z nasionami chia z jogurtem naturalnym 250ml

54. Koktajl z gruszką, żurawiną, szpinakiem i imbirem 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Środa 05.10.2022


Zupy:


11. Zupa koperkowa z ziemniakami i marchewka z wegańską śmietaną z bobu 250ml
* wegetariańska
(alergeny: seler)
39 kcal /100g
12. Zupa pho z makaronem ryżowym, warzywami i kurczakiem  250ml  
(alergeny: seler, ryby, soja, gluten)
84 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Makaron z cukinią i pesto z cukinii i orzechów ziemnych 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko, orzechy (arachidowe) )
348 kcal 

Danie dnia 2

22. Placki ziemniaczane z boczkiem i cebulką z dodatkiem kwaśnej śmietany ze szczypiorkiem 300g  
(alergeny: gluten, jaja, mleko)
427 kcal

Danie główne 1 

31. Tagine z batatami, bakłażanem, cukinią i ciecierzycą z dodatkiem brązowego ryżu i fasolki szparagowej z prażonym słonecznikiem 400g 
*danie wegetariańskie 
(alergeny: gluten, mleko)
333 kcal

Danie główne 2 

32. Karkówka grillowana podana z sosem tzatziki z dodatkiem tłuczonych ziemniaków i surówki z tartych buraczków 400g
(alergeny: jaja, gluten, mleko)
616 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Tłuczone ziemniaki
  • Brązowy ryż
  • Fasolka szparagowa z prażonym słonecznikiem
  • Surówka z tartych buraczków
  • Surówka z ogórków kiszonych, cebulki z musztardą i sezamem

Sałatka:

41. Sałatka z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi, nektarynką, cukinią i orzechami włoskimi

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z szarpaną wieprzowiną, świeżym ogórkiem, brązowym ryżem i fasolką szparagową

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonym kalafiorem, marchewką, ogórkami, papryką, szpinakiem i nasionami słonecznika

Desery:


51. Ciasto dyniowe z bitą śmietaną 250 ml

52. Ryż na mleku bez laktozy z prażonym jabłkiem i cynamonem 250ml

53. Mus z brzoskwiń i pomarańczy z nasionami chia z jogurtem naturalnym 250ml

54. Koktajl z gruszką, żurawiną, szpinakiem i imbirem 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Czwartek 06.10.2022


Zupy:


11. Zupa krem z pieczonych ziemniaków i porów z oliwą z suszonych pomidorów 250ml
* wegetariańska
(alergeny: seler, mleko)
53 kcal /100g
12. Tradycyjny krupnik z kaszą jęczmienną, kurczakiem i grzybami ze świeżą natką pietruszki 250ml  
(alergeny: seler, gluten)
56 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Pizza z cukinią, suszonymi pomidorami i serem feta z dodatkiem rukoli 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko)
761 kcal 

Danie dnia 2

22. Pizza z cukinią, suszonymi pomidorami i salami z dodatkiem rukoli 300g  
(alergeny: gluten, mleko)
884 kcal

Danie główne 1 

31. Tofu w sosie słodko-kwaśnym z ananasem, marchewką i papryką z dodatkiem komosy ryżowej z soczewicą oraz brokułów gotowanych na parze 400g 
*danie wegetariańskie 
(alergeny: soja)
329 kcal

Danie główne 2 

32. Pierś kurczaka w sosie buraczanym podana z gotowanymi ziemniakami i surówką z selera z rodzynkami 400g
(alergeny: mleko)
335 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Gotowane ziemniaki
  • Komosa ryżowa z soczewicą
  • Brokuły gotowane na parze
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z tartych buraczków 

Sałatka:

41. Sałatka z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi, nektarynką, cukinią i orzechami włoskimi

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z szarpaną wieprzowiną, świeżym ogórkiem, brązowym ryżem i fasolką szparagową

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonym kalafiorem, marchewką, ogórkami, papryką, szpinakiem i nasionami słonecznika

Desery:


51. Ciasto dyniowe z bitą śmietaną 250 ml

52. Ryż na mleku bez laktozy z prażonym jabłkiem i cynamonem 250ml

53. Mus z brzoskwiń i pomarańczy z nasionami chia z jogurtem naturalnym 250ml

54. Koktajl z gruszką, żurawiną, szpinakiem i imbirem 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Piątek 07.10.2022


Zupy:


11. Zupa cebulowa na białym winie z grzankami 250ml
* wegetariańska
(alergeny: gluten, seler, siarczyny)
70 kcal /100g
12. Grochówka tradycyjna 250ml  
(alergeny: seler, gorczyca)
60 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Placki z jabłkami z syropem klonowym 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko, jaja)
 kcal 

Danie dnia 2

22. Tagliatelle z dynią, kurczakiem i dyniowym sosem 300g  
(alergeny: gluten, seler)
215 kcal

Danie główne 1 

31. Dal z kalafiora z kaszą bulgur i karmelizowaną brukselką z czarnym sezamem 400g 
*danie wegetariańskie 
(alergeny: sezam, gluten)
460 kcal

Danie główne 2 

32. Filet z ryby panierowany z cząstką cytryny z dodatkiem gotowanych ziemniaków i surówką z kiszonej kapusty z marchewką i natką pietruszki 400g
(alergeny: jajo, ryby, gluten)
355 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Ziemniaki gotowane 
  • Kasza bulgur
  • Karmelizowana brukselką z czarnym sezamem
  • Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, natki pietruszki i koperku

Sałatka:

41. Sałatka z soczewicą, pomidorkami koktajlowymi, nektarynką, cukinią i orzechami włoskimi

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z szarpaną wieprzowiną, świeżym ogórkiem, brązowym ryżem i fasolką szparagową

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonym kalafiorem, marchewką, ogórkami, papryką, szpinakiem i nasionami słonecznika

Desery:


51. Ciasto dyniowe z bitą śmietaną 250 ml

52. Ryż na mleku bez laktozy z prażonym jabłkiem i cynamonem 250ml

53. Mus z brzoskwiń i pomarańczy z nasionami chia z jogurtem naturalnym 250ml

54. Koktajl z gruszką, żurawiną, szpinakiem i imbirem 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g



Szablon do zamówień e-mail 

Imię i nazwisko – Jan Kowalski
Numer pozycji z menu – np. 1, 4, 7, 10 itp
Miejsce dostawy – Cafe Atrium, kawiarnia Marina 1, Rzemieślnicza, itp
Rodzaj płatności –  Środki z karty, rower, gratis 
Data realizacji – Dziś, jutro (data), itp
Numer karty – XXXXXXX
Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2022 Itelix Investment Sp. z o.o.