Informacje dotyczące zamawiania posiłków
|
Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Hestii 1: 12:00, 13:00, 14:00 Marina 1: 11:30, 12:30, 13:30
Marina 2: 11:45, 13:00, 14:00
Marina 3: 11:30, 12:45, 13:45
|
Poniedziałek 01.03.2021 |
|
Zupy |
|
11. Zupa jarzynowa zabielana z koperkiem 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler)
|
|
12. Krem ziemniaczany z czipsami z boczku 250ml
(alergeny: seler, mleko)
|
|
Danie dnia21. Zapiekany makaron z cukinią, pomidorami, cebulą, pieczarkami, serem ze świeżymi ziołami 300g* danie wegetariańskie
(alergeny: mleko, gluten)
|
|
Danie główne 131. Filet z piersi kurczaka po parysku podany z ziemniakami puree i surówką z białej kapusty z marchewką i natką pietruszki 400g(alergeny: mleko, jaja)
|
|
Danie główne 232. Szynka pieczona w sosie pieczeniowym podana z ziemniakami puree i surówką z białej kapusty z marchewką i natką pietruszki 400g(alergeny: gluten, mleko, seler) |
|
Sałatka:41. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
Sałatka Premium:42. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi
|
|
Desery |
|
51. Brownie z mascarpone i wiśniami w żelu 250ml
|
|
52. Jogurt naturalny z musli, żurawiną w żelu i miodem 250ml
|
|
53. Jaglane Bounty, kokosowy deser z płatków jaglanych z kruszonymi ciastkami czekoladowymi i czekoladową polewą z żurawiną 250ml
|
|
54. Owsianka z aramantusa z nasionami chia i brzoskwinią oraz wiśniami w żelu 250ml
|
|
55. Mango lassi - koktajl z mango, jogurtu, wody, kardamonu i miodu 250ml\
|
|
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g
|
|
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
|
Wtorek 02.03.2021 |
|
|||||||||||||
Zupy |
|
|||||||||||||
11. Krem ze szpinaku z ziemniakami 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler)
|
|
|||||||||||||
12. Zupa grochowa z ciecierzycą z natką pietruszki, majerankiem i kuminem 250ml
(alergeny: seler)
|
||||||||||||||
Danie dnia21. Pizza z pieczarkami, cebulą, papryką, kukurydzą 300g* danie wegetariańskie
(alergeny: mleko, gluten)
|
||||||||||||||
Danie główne 131. Kotlet mielony z karmelizowaną czerwoną cebulką podany z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem gotowanymi na parze 400g(alergeny: mleko, jaja, gluten)
|
||||||||||||||
Danie główne 232. Pierś kurczaka pieczona w sosie pomidorowo imbirowym podana z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem gotowanymi na parze 400g(alergeny: mleko) |
||||||||||||||
Sałatka:41. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
Sałatka Premium:42. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi
|
||||||||||||||
Desery |
|
|||||||||||||
|
Środa 03.03.2021 |
|
|||||||||||||
Zupy |
|
|||||||||||||
11. Krem serowy z zielonym groszkiem i natką pietruszki 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler, mleko)
|
|
|||||||||||||
12. Zupa Curry z kurczakiem, pieczarkami, cebulą, ananasem, papryką i świeżą kolendrą 250ml
(alergeny: seler )
|
||||||||||||||
Danie dnia21. Naleśniki z warzywami zapieczone z serem w sosie pomidorowym 300g* danie wegetariańskie
(alergeny: mleko, gluten, seler)
|
||||||||||||||
Danie główne 131. Udko trybowane panierowane z salsą pomidorową podane z gotowanymi ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki i jabłka 400g |
||||||||||||||
Danie główne 232. Polędwiczka wieprzowa po chińsku z orzechami ziemnymi, sezamem i sosem sojowym z gotowanymi ziemniakami z koperkiem 400g(alergeny: seler, sezam, soja, gluten) |
||||||||||||||
Sałatka:41. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
Sałatka Premium:42. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi
|
||||||||||||||
Desery |
|
|||||||||||||
|
Czwartek 04.03.2021 |
|
|||||||||||||
Zupy |
|
|||||||||||||
11. Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler, mleko)
|
|
|||||||||||||
12. Kapuśniak z ziemniakami z kurczakiem 250ml
(alergeny: seler )
|
||||||||||||||
Danie dnia21. Pizza kurczakiem ogórkiem kiszonym i cebulą 300g(alergeny: gluten, mleko)
|
||||||||||||||
Danie główne 131. Garlic Chili z tofu, papryką, sezamem podane z ryżem z kurkumą. 400g*danie wegetariańskie
(alergeny: sezam, soja, ryby )
|
||||||||||||||
Danie główne 232. Garlic Chili z kurczakiem, papryką, sezamem podane z ryżem z kurkumą. 400g(alergeny: sezam, soja, ryby )
|
||||||||||||||
Sałatka:41. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
Sałatka Premium:42. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi
|
||||||||||||||
Desery |
|
|||||||||||||
|
Piątek 05.03.2021 |
|
|||||||||||||
Zupy |
|
|||||||||||||
11. Zupa koperkowa z ziemniakami i marchewka z wegańską śmietaną z bobu 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler )
|
|
|||||||||||||
12. Zupa z czerwonej fasoli z pomidorami, papryką i pieczonym kurczakiem 250ml
(alergeny: seler )
|
||||||||||||||
Danie dnia21. Makaron a'la Carbonara 300g(alergeny: gluten, jaja, mleko )
|
||||||||||||||
Danie główne 131. Machli Palack z łososiem, szpinakiem ryżem i pieczoną marchwią 400g(alergeny: gluten, mleko, ryby )
|
||||||||||||||
Danie główne 232. Murgh Palack z kurczakiem, szpinakiem ryzem i pieczoną marchwią 400g(alergeny: gluten, mleko)
|
||||||||||||||
Sałatka:41. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
Sałatka Premium:42. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi
|
||||||||||||||
Desery |
|
|||||||||||||
|