Menu



Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu.
- zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl
- w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony.
- pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik.
- opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne.
- przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury.
- przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.

Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Cafe Atrium, 15:00
Kawiarnia Marina 1, 15:00

Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,00 PLN)

MENU

Poniedziałek 08.08.2022


Zupy:


11. Krem z młodej marchewki z tymiankiem, imbirem i miodem 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler)
37 kcal /100g
12. Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą 250ml  
(alergeny: seler, gluten)
47 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Makaron z cukinią i tofu w sosie curry 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko, soja)
102 kcal 

Danie dnia 2

22. Makaron z cukinią i kurczakiem w sosie curry 300g 
(alergeny: gluten, mleko)
106 kcal

Danie główne 1 

31. Curry wegetariańskie z batatami, kalafiorem, orzechami ziemnymi i świeżą kolendrą podane z ryżem jaśminowym i surówką z białej kapusty z chili i prażonym sezamem 400g  
*danie wegetariańskie 
(alergeny: orzechy ziemne, seler)
443 kcal

Danie główne 2 

32. Pierś kurczaka po chińsku z orzechami ziemnymi, sezamem i sosem sojowym z ryżem jaśminowym z koperkiem i surówką z białej kapusty z chili i sezamem 400g
(alergeny: soja, gluten, orzechy ziemne, sezam)
449 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Ziemniaki gotowane w mundurkach z koperkiem
  • Ryż jaśminowy
  • Fasolka szparagowa gotowana
  • Surówka z białej kapusty z chili i prażonym sezamem
  • Mizeria z jogurtem

Sałatka:

41. Sałatka z burakami, ciecierzycą, ogórkami, rzodkiewką, szpinakiem i koperkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym kurczakiem, brązowym ryżem, ananasem, kukurydzą i selerem naciowym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z fasolką, papryką, pieczoną marchewką, jajkiem, cebulą czerwoną i natką pietruszki

Desery:


51. Deser mocca z kremu budyniowego z czekoladowymi ciasteczkami 250 ml

52. Galaretka z bitą śmietaną i owocami 250ml

53. Koktajl z owoców leśnych z maślanką 250ml

54. Sernik ze skórką pomarańczy z karmelem i granolą 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Wtorek 09.08.2022


Zupy:


11. Francuska zupa cebulowa z grzankami ziołowymi 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler, siarczyny, gluten)
70 kcal /100g
12. Minestrone z makaronem 250ml  
(alergeny: seler, gluten)
32 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Pizza z porem, pomidorami i serem lazur 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko)
778 kcal 

Danie dnia 2

22. Pizza z ogórkiem kiszonym, cebulą i szynką 300g 
(alergeny: gluten, mleko)
734 kcal

Danie główne 1 

31. Kotlety rybno-marchewkowe z pieczonymi ziemniakami i sałatą z jogurtem 400g  
(alergeny: ryby, gluten, jajo)
254 kcal

Danie główne 2 

32. Tradycyjny kotlet schabowy z pieczonymi ziemniakami i sałatą z jogurtem 400g
(alergeny: jajko, gluten)
580 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Pieczone ziemniaki
  • Kasza gryczana
  • Buraczki zasmażane
  • Sałata z jogurtem
  • Surówka z białej kapusty z chili i prażonym sezamem

Sałatka:

41. Sałatka z burakami, ciecierzycą, ogórkami, rzodkiewką, szpinakiem i koperkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym kurczakiem, brązowym ryżem, ananasem, kukurydzą i selerem naciowym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z fasolką, papryką, pieczoną marchewką, jajkiem, cebulą czerwoną i natką pietruszki

Desery:


51. Deser mocca z kremu budyniowego z czekoladowymi ciasteczkami 250 ml

52. Galaretka z bitą śmietaną i owocami 250ml

53. Koktajl z owoców leśnych z maślanką 250ml

54. Sernik ze skórką pomarańczy z karmelem i granolą 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Środa 10.08.2022


Zupy:


11. Krem serowy z zielonym groszkiem i natką pietruszki 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler, mleko)
69 kcal /100g
12. Zupa pomidorowa z ryżem 250ml  
(alergeny: seler)
25 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Makaron z sosem pomidorowym i oliwkami 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko)
275 kcal 

Danie dnia 2

22. Makaron z sosem pomidorowym i klopsikami drobiowymi 300g 
(alergeny: gluten, mleko, siarczyny)
251 kcal

Danie główne 1 

31. Papryka faszerowana fasolą i pieczarkami z mozzarellą z sosem pomidorowym oraz kaszą kuskus i surówka colesław 400g  
*danie wegetariańskie 
(alergeny: mleko)
378 kcal

Danie główne 2 

32. Karkówka grilowana z sosem tzatiki podana z puree z ziemniaków i surówką z pomidora i ogórka konserwowego pietruszki 400g
(alergeny: seler, gluten)
624 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Puree z ziemniaków
  • Kasza kuskus
  • Fasolka szparagowa gotowana
  • Surówka colesław
  • Surówka z pomidora i ogórka konserwowego pietruszki

Sałatka:

41. Sałatka z burakami, ciecierzycą, ogórkami, rzodkiewką, szpinakiem i koperkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym kurczakiem, brązowym ryżem, ananasem, kukurydzą i selerem naciowym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z fasolką, papryką, pieczoną marchewką, jajkiem, cebulą czerwoną i natką pietruszki

Desery:


51. Deser mocca z kremu budyniowego z czekoladowymi ciasteczkami 250 ml

52. Galaretka z bitą śmietaną i owocami 250ml

53. Koktajl z owoców leśnych z maślanką 250ml

54. Sernik ze skórką pomarańczy z karmelem i granolą 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Czwartek 11.08.2022


Zupy:


11. Krem z dyni z chili, imbirem, mleczkiem kokosowym z prażoną ciecierzycą 250ml
*wegetariańska
(alergeny: seler, mleko)
72 kcal /100g
12. Rosół z makaronem i warzywami 250ml  
(alergeny: seler, gluten)
30 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Pizza na piwnym cieście z fetą, czerwoną cebulą i pomidorem 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, siarczyny, mleko)
748 kcal 

Danie dnia 2

22. Pizza na piwnym cieście z salami i czosnkiem 300g 
(alergeny: seler, soja, gluten)
866 kcal

Danie główne 1 

31. Ser camembert panierowany z sezamem i słonecznikiem podany z frytkami i surówką z marchewki i ananasa 400g  
*danie wegetariańskie 
(alergeny: gluten, sezam, jajo, mleko)
789 kcal

Danie główne 2 

32. Pieczone udko kurczaka podane z ziemniakami gotowanymi i surówką colesław 400g
(alergeny: )
505 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Gotowane ziemniaki w mundurkach
  • Frytki
  • Kasza bulgur
  • Marchewka z groszkiem
  • Surówka z marchewki i ananasa
  • Surówka colesław

Sałatka:

41. Sałatka z burakami, ciecierzycą, ogórkami, rzodkiewką, szpinakiem i koperkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym kurczakiem, brązowym ryżem, ananasem, kukurydzą i selerem naciowym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z fasolką, papryką, pieczoną marchewką, jajkiem, cebulą czerwoną i natką pietruszki

Desery:


51. Deser mocca z kremu budyniowego z czekoladowymi ciasteczkami 250 ml

52. Galaretka z bitą śmietaną i owocami 250ml

53. Koktajl z owoców leśnych z maślanką 250ml

54. Sernik ze skórką pomarańczy z karmelem i granolą 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Piątek 12.08.2022


Zupy:


11. Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami 250ml
(alergeny: seler, ryby)
34 kcal /100g
12. Tom Yum z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, pieczarkami i limonką 250ml  
(alergeny: soja, ryby, gluten)
55 kcal /100g

Danie dnia 1

21. Wegetariańskie chili sin carne z białym ryżem 300g
*danie wegetariańskie
(alergeny: )
354 kcal 

Danie dnia 2

22. Chili con carne z białym ryżem 300g 
(alergeny: )
410 kcal

Danie główne 1 

31. Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym podane z gotowanymi ziemniakami i surówką z marchewki i ananasa 400g  
*danie wegetariańskie 
(alergeny: gluten, jajo)
386 kcal

Danie główne 2 

32. Dorsz pieczony z ratatouille podany z wczesnymi ziemniakami gotowanymi w mundurkach 400g
(alergeny: ryby)
247 kcal

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Ziemniaki gotowane w mundurkach
  • Biały ryż
  • Ratatouille
  • Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, natki pietruszki i koperku
  • Surówka z marchewki i ananasa

Sałatka:

41. Sałatka z burakami, ciecierzycą, ogórkami, rzodkiewką, szpinakiem i koperkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym kurczakiem, brązowym ryżem, ananasem, kukurydzą i selerem naciowym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z fasolką, papryką, pieczoną marchewką, jajkiem, cebulą czerwoną i natką pietruszki

Desery:


51. Deser mocca z kremu budyniowego z czekoladowymi ciasteczkami 250 ml

52. Galaretka z bitą śmietaną i owocami 250ml

53. Koktajl z owoców leśnych z maślanką 250ml

54. Sernik ze skórką pomarańczy z karmelem i granolą 250ml 

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Szablon do zamówień e-mail 

Imię i nazwisko – Jan Kowalski
Numer pozycji z menu – np. 1, 4, 7, 10 itp
Miejsce dostawy – Cafe Atrium, kawiarnia Marina 1, Rzemieślnicza, itp
Rodzaj płatności –  Środki z karty, rower, gratis 
Data realizacji – Dziś, jutro (data), itp
Numer karty – XXXXXXX
Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2022 Itelix Investment Sp. z o.o.