Menu



Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu.
- zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowska51.pl
- w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony.
- pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik.
- opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne.
- przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury.
- przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.

Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Cafe Atrium, 15:00
Kawiarnia Marina 1, 15:00

MENU


Wtorek 28.09.2021


Zupy:


 11. Zupa pomidorowa z makaronem 250ml
* wegetariańska
(alergeny: seler, mleko, gluten  )
34 kcal/100g 
 12. Malezyjska Zupa z kurczakiem i batatami 250ml 
(alergeny: ryby, soja, gluten )
57 kcal/100g 

Danie dnia

21. Pizza toscania (gorgonzola, gouda, mozzarella, gruszka z zalewy, orzechy włoskie, rukola) 300g 
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko, orzechy włoskie ) 
1017kcal 

Danie dnia 2

22. Pizza toscania z szynką szwarcwaldzką (gorgonzola, gouda, mozzarella, gruszka z zalewy, orzechy włoskie, rukola) 300g
 (alergeny: gluten, mleko, orzechy włoskie, siarczyny )
 1021 kcal

Danie główne 1 

31.Dal z soczewicy ze świeża kolendrą podany z brązowym ryżem 400g 
*danie wegetariańskie
(alergeny: seler ) 
 391 kcal

Danie główne 2 

32. Kurczak w pomidorach, cukinii i imbirze z ziemniakami puree i surówką z młodej białej kapusty 400g
(alergeny: gluten )
 298 kcal


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Ziemniaki puree
  • Brązowy ryż
  • Brukselka gotowana na parze
  • Surówka z młodej białej kapusty
  • Surówka z marchewki i jabłka

Sałatka:

41. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi  

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika  

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonej dyni piżmowej ze świeżym szpinakiem, hallomie , gotowanym jajkiem i prażonymi pestkami dyni

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Pudding z tapioki na mleku bez laktozy z mlekiem kokosowym, brzoskwiniami i żurawiną  250ml
 
54. Jogurt naturalny z musli, suszonymi owocami, żurawiną w żelu i odrobiną miodu 250ml
 
55. Koktajl - śliwka, pomarańcz, imbir i kurkuma 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 



Środa 29.09.2021


Zupy:


 11. Krem z marchwii z pomarańczą, imbirem i prażonymi nasionami słonecznika 250ml
* wegetariańska
(alergeny: seler,   )
 71 kcal/100g
 12. Zupa rybna z pomidorami, włoszczyzną i śweżą bazylią 250ml 
(alergeny: seler, ryby )
 18 kcal/100g

Danie dnia

21. Risotto wege z cukinią, porem, zielonym groszkiem i orzechami ziemnymi 300g 
*danie wegetariańskie
(alergeny: seler, mleko,  ) 
298 kcal 

Danie dnia 2

22. Risotto z kurczakiem, cukinią, porem i zielonym groszkiem 300g
 (alergeny: seler, mleko,  )
 251 kcal

Danie główne 1 

31.Pulpeciki rybne gotowane w bulionie warzywnym z dodatkiem ziemniaków pieczonych i Surówka z selera z rodzynkami 400g 
(alergeny: ryby, jaja, mleko, gluten ) 
 320 kcal

Danie główne 2 

32. Zrazy wołowe z kaszą gryczaną i modrą kapustą po śląsku 400g
(alergeny: seler, gorczyca, gluten, )
 516 kcal


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Pieczone ziemniaki 
  • Kasza gryczana
  • Modra kapusta po śląsku
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z młodej białej kapusty

Sałatka:

41. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi  

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika  

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonej dyni piżmowej ze świeżym szpinakiem, hallomie , gotowanym jajkiem i prażonymi pestkami dyni

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Pudding z tapioki na mleku bez laktozy z mlekiem kokosowym, brzoskwiniami i żurawiną  250ml
 
54. Jogurt naturalny z musli, suszonymi owocami, żurawiną w żelu i odrobiną miodu 250ml
 
55. Koktajl - śliwka, pomarańcz, imbir i kurkuma 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 

Czwartek 30.09.2021


Zupy:


 11. Krem ze szpinaku z gruszką 250ml
* wegetariańska
(alergeny: seler,   )
34 kcal/100g 
 12. Tradycyjna grochówka 250ml 
(alergeny: seler, gluten, gorczyca)
60 kcal/100g  

Danie dnia

21. Pizza z suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem 300g 
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko, siarczyny ) 
746 kcal 

Danie dnia 2

22. Pizza z mięsem mielonym, fasolą, ogórkiem konserwowym 300g
 (alergeny: gluten, mleko )
 786 kcal

Danie główne 1 

31.Falafel z chili z hummusem i chipsami z tortilli i świeżymi warzywami (marchwią, selerem naciowym i białą rzodkwią) 400g 
*danie wegetariańskie
(alergeny: seler, sezam, gluten, 
 651 kcal

Danie główne 2 

32. Gołąbki tradycyjne duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem ziemniaków puree i marchewki pieczonej z tymiankiem 400g
(alergeny: seler )
 537 kcal


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Ziemniaki puree
  • Kasza jęczmienna 
  • Marchew pieczona z tymiankiem
  • Surówka z pomidorów z cebulką
  • Surówka z selera z rodzynkami

Sałatka:

41. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi  

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika  

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonej dyni piżmowej ze świeżym szpinakiem, hallomie , gotowanym jajkiem i prażonymi pestkami dyni

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Pudding z tapioki na mleku bez laktozy z mlekiem kokosowym, brzoskwiniami i żurawiną  250ml
 
54. Jogurt naturalny z musli, suszonymi owocami, żurawiną w żelu i odrobiną miodu 250ml
 
55. Koktajl - śliwka, pomarańcz, imbir i kurkuma 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 

Piątek 01.10.2021


Zupy:


 11. Zupa krem z kalafiora z płatkami chili i oliwą  250ml
* wegetariańska
(alergeny: seler, mleko )
 50 kcal/100g
 12. Flaki wołowe  250ml 
(alergeny: seler, )
 34 kcal/100g

Danie dnia

21. Pikantne leczo z tofu i cukinią z dodatkiem bułki grahamki 300g 
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, mleko, soja ) 
 68 kcal / 100 g leczo + 206 kcal (bułka grahamka 1 szt.)

Danie dnia 2

22. Pikantne leczo ze schabem i cukinią z dodatkiem bułki grahamki 300g
 (alergeny: siarczyny, mleko, gluten )
 88 kcal / 100 g leczo + 206 kcal (bułka grahamka 1 szt.)

Danie główne 1 

31. Filet z dorsza z musem cytrynowym z dodatkiem kaszy bulgur i surówki z kapusty kiszonej z marchewką i natką pietruszki 400g 
(alergeny: ryby, mleko, seler, gluten 
 355 kcal

Danie główne 2 

32. Udko kurczaka trybowane panierowane z sosem tzatziki podane z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem gotowanym na parze 400g
(alergeny: jaja, gluten, mleko )
 379


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Frytki
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kasza bulgur
  • Kalafior gotowany na parze
  • Surówka z kiszonej kapusty 
  • Surówka z pomidorów z cebulką

Sałatka:

41. Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, ciecierzycą, ananasem, natką pietruszki, tofu i prażonymi płatkami migdałowymi  

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z grillowaną piersią indyka, cukinią, kolorową papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika  

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z pieczonej dyni piżmowej ze świeżym szpinakiem, hallomie , gotowanym jajkiem i prażonymi pestkami dyni

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Pudding z tapioki na mleku bez laktozy z mlekiem kokosowym, brzoskwiniami i żurawiną  250ml
 
54. Jogurt naturalny z musli, suszonymi owocami, żurawiną w żelu i odrobiną miodu 250ml
 
55. Koktajl - śliwka, pomarańcz, imbir i kurkuma 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 


Szablon do zamówień e-mail 

Imię i nazwisko – Jan Kowalski
Numer pozycji z menu – np. 1, 4, 7, 10 itp
Miejsce dostawy – Cafe Atrium, kawiarnia Marina 1, Rzemieślnicza, itp
Rodzaj płatności –  Środki z karty, rower, gratis 
Data realizacji – Dziś, jutro (data), itp
Numer karty – XXXXXXX
Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2021 Itelix Investment Sp. z o.o.