Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu. - zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl - w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony. - pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik. - opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne. - przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury. - przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku. Godziny dostaw w poszczególnych budynkach: Kawiarnia Marina 1, 15:00 |
Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,50 PLN)
MENU
Poniedziałek 29.07.2024
Zupy:
11. Wiosenna zupa minestrone -WEGAŃSKA 250ml |
38/ 100 g |
|
12. Ogórkowa z warzywami, koperkiem i ziemniakami 250ml |
27/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Warzywa curry z batatem i kalafiorem 300g |
250/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Curry z batatem, kalafiorem i kurczakiem 300g |
250/kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Bakłażan zapiekana z fetą, pomidorem, jajkiem i kasza kuskus podana z surówką z czerwonej kapusty 400g (alergeny: gluten, jaja, mleko) |
297/kcal |
Danie główne 2
32. Schab gotowany w młodej kapuście z pomidorami i koperkiem podany z młodymi ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka 400g |
260 /kcal |
|
Zamienne dodatki do dań głównych
· Młode ziemniaki z koperkiem
· Kasza jęczmienna z ziołami
· Fasolka gotowana na parze
· Surówka z marchwi i jabłka
· Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Sałatka:
41. Sałatka z pieczoną młodą marchewką, komosą ryżową, kalarepką, ciecierzycą i groszkiem
(alergeny:
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z pulpecikami sojowymi, kolorową papryką, makaronem ryżowym z sosem sojowym i ogórek kiszony
(alergeny:
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
(alergeny:
Desery:
51. Jogurt z musli tropikalnym 250ml |
/kcal |
52. Kisiel z jabłkiem i bitą śmietaną 250ml (alergeny: brak) |
/kcal |
53. Koktajl z jabłka, banana, pietruszki i soku z cytryny 250ml |
/kcal |
54. Koktajl z maślanki z owocami 250ml (alergeny: brak)
|
/kcal |
55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g |
|
56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g |
Wtorek 30.07.2024
Zupy:
11. Krem z pieczonych białych warzyw z oliwa truflową 250ml |
/ 100 g |
|
12. Zupa z jarmużem, ziemniakami, porem i boczkiem 250ml |
/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Pizza capriciosa wege z plastrami marynowanego buraka z pieczarkami i oregano z świeżym szpinakiem 300g |
/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Pizza capriciosa z szynką pieczarkami i oregano z świeżym szpinakiem 300g |
/kcal |
Danie główne 1
31. Kotleciki z białej fasoli i pieczarek w sosie pomidorowym z dodatkiem kaszy pęczak i surówki z kapusty pekińskiej 400g |
/kcal |
Danie główne 2
32. Kurczak w pomidorach, cukinii i imbirze z kaszą pęczak i mixem warzyw gotowanych na parze 400g |
/kcal |
|
Zamienne dodatki do dań głównych
· Ziemniaki puree
· Kasza pęczak
· Mix warzyw gotowanych na parze
· Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i koperku
· Surówka z sałaty lodowej, koperku i jogurtu
Sałatka:
41. Sałatka z pieczoną młodą marchewką, komosą ryżową, kalarepką, ciecierzycą i groszkiem
(alergeny:
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z pulpecikami sojowymi, kolorową papryką, makaronem ryżowym z sosem sojowym i ogórek kiszony
(alergeny:
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
(alergeny:
Desery:
51. Jogurt z musli tropikalnym 250ml |
/kcal |
52. Kisiel z jabłkiem i bitą śmietaną 250ml (alergeny: brak) |
/kcal |
53. Koktajl z jabłka, banana, pietruszki i soku z cytryny 250ml |
/kcal |
54. Koktajl z maślanki z owocami 250ml (alergeny: brak)
|
/kcal |
55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g |
|
56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g |
Środa 31.07.2024
Zupy:
11. Krem z kukurydzy z chili i mlekiem kokosowym 250ml |
/ 100 g |
|
12. Pomidorowa zupa rybna z warzywami 250ml |
/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Ziemniak faszerowany serem pieczarkami, papryką i zieloną cebulką podany z lekką surówką z kapusty 300g |
/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Ziemniak faszerowany serem pieczarkami, papryką, boczkiem i zieloną cebulką podany z lekką surówką z kapusty 300g |
/kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Kotleciki z komosy ryzowej w sosie pomidorowym podane z surówką colesław 400g |
/kcal |
Danie główne 2
32. Pieczone udo kurczaka podane w sosie BBQ podane z ziemniakami puree i brukselka pieczoną z sezamem 400g |
/kcal |
|
Zamienne dodatki do dań głównych
· Ziemniaki puree
· Kasza kuskus
· Brukselka pieczona z sezamem
· Lekka surówka z kapusty z koperkiem
· Surówka colesław
Sałatka:
41. Sałatka z pieczoną młodą marchewką, komosą ryżową, kalarepką, ciecierzycą i groszkiem
(alergeny:
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z pulpecikami sojowymi, kolorową papryką, makaronem ryżowym z sosem sojowym i ogórek kiszony
(alergeny:
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
(alergeny:
Desery:
51. Jogurt z musli tropikalnym 250ml |
/kcal |
52. Kisiel z jabłkiem i bitą śmietaną 250ml (alergeny: brak) |
/kcal |
53. Koktajl z jabłka, banana, pietruszki i soku z cytryny 250ml |
/kcal |
54. Koktajl z maślanki z owocami 250ml (alergeny: brak)
|
/kcal |
55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g |
|
56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g |
Czwartek 01.08.2024
Zupy:
11. Krem z pieczonego pora z jabłkiem- WEGAŃSKI 250ml |
/ 100 g |
|
12. Zupa curry z kurczakiem, pieczarkami, cebulą, ananasem i zielonym groszkiem 250ml |
/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Pizza wegetariańska z suszonym pomidorem, feta, rukola 300g |
/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Pizza salami napoli, oliwkami czarnymi i rukolą 300g |
/kcal |
Danie główne 1
31. Kotleciki warzywne z serem i sosem jogurtowym, podane z kasza bulgur i surówką colesław 400g |
/kcal |
Danie główne 2
32. Klopsiki wieprzowe w sosie buraczanym z serem podane z ziemniakami i marchewką z groszkiem 400g |
/kcal |
|
Zamienne dodatki do dań głównych
· Ziemniaki puree
· Kasza bulgur
· Marchewka z groszkiem zasmażana
· Surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki
· Surówka colesław
Sałatka:
41. Sałatka z pieczoną młodą marchewką, komosą ryżową, kalarepką, ciecierzycą i groszkiem
(alergeny:
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z pulpecikami sojowymi, kolorową papryką, makaronem ryżowym z sosem sojowym i ogórek kiszony
(alergeny:
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
(alergeny:
Desery:
51. Jogurt z musli tropikalnym 250ml |
/kcal |
52. Kisiel z jabłkiem i bitą śmietaną 250ml (alergeny: brak) |
/kcal |
53. Koktajl z jabłka, banana, pietruszki i soku z cytryny 250ml |
/kcal |
54. Koktajl z maślanki z owocami 250ml (alergeny: brak)
|
/kcal |
55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g |
|
56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g |
Piątek 02.08.2024
Zupy:
11. Krem z bakłażana i marchewki 250ml |
/ 100 g |
|
12. Chińska z makaronem ryżowym i warzywami 250ml |
/ 100 g |
LIVE COOKING
Danie dnia 1
21. Pęczotto z burakiem i kozim serem 300g |
/ kcal |
|
|
LIVE COOKING
Danie dnia 2
22. Pęczotto z kurczakiem i burakiem 300g (alergeny: gluten) |
/kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Faszerowany Bakłażan sin carne podany z surówką z białej kapusty 400g |
/kcal |
Danie główne 2
32. Filet z dorsza panierowany podany z cząstką cytryny z dodatkiem ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty z marchewki i koperku 400g |
/kcal |
|
Zamienne dodatki do dań głównych
· Ziemniaki gotowane z koperkiem
· Ryż biały
· Kalafior gotowany ze słonecznikiem
· Surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki
· Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i koperku
Sałatka:
41. Sałatka z pieczoną młodą marchewką, komosą ryżową, kalarepką, ciecierzycą i groszkiem
(alergeny:
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z pulpecikami sojowymi, kolorową papryką, makaronem ryżowym z sosem sojowym i ogórek kiszony
(alergeny:
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
(alergeny:
Desery:
51. Jogurt z musli tropikalnym 250ml |
/kcal |
52. Kisiel z jabłkiem i bitą śmietaną 250ml (alergeny: brak) |
/kcal |
53. Koktajl z jabłka, banana, pietruszki i soku z cytryny 250ml |
/kcal |
54. Koktajl z maślanki z owocami 250ml (alergeny: brak)
|
/kcal |
55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g |
|
56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g |
Szablon do składania zamówienia
Imię i nazwisko -
Numer pozycji z menu –
Miejsce dostawy –
Rodzaj płatności –
Data realizacji –
Numer karty bistro -