Menu


 

 

Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu.

- zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl

- w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony.

- pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik.

- opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne.

- przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury.

- przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.

 

Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Cafe Atrium, 15:00

Kawiarnia Marina 1, 15:00

 

Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,50 PLN)


MENU


Piątek 03.01.2025

Zupy:

11. Krem z pieczonego czosnku  250ml 
(alergeny: seler, mleko)
*wegetariańska

55/100 g


12. Rosół z kaczki z warzywami i makaronem   250ml
(alergeny: seler, gluten, jaja )

44/ 100 g


Danie dnia 1 

21. 300g 
(alergeny: seler, mleko, orzechy ziemne)
*danie wegetariańskie

318/ kcal


Danie dnia 2

22.  300g

                                            (alergeny: seler, mleko, orzechy ziemne)

270/ kcal



Danie główne 1  

31. Gulasz z boczniakami podany z kaszą jaglaną i kalafiorem gotowanym na parze   400g 
(alergeny: seler)
*danie wegetariańskie

469/ kcal


Danie główne 2 

32. Dorsz po azjatycku podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty  400g 
(alergeny: gluten,  ryby, jaja, soja, sezam, seler, siarczany)

246/ kcal


Zamienne dodatki do dań głównych

·   Ziemniaki gotowane z koperkiem
·  Kasza jaglana
·  Kalafior gotowany ze słonecznikiem 
·    Surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki
·  surówka z kiszonej kapusty, marchewki i koperku 

Sałatka wegetariańska:

41. Sałatka z panierowanym kalafiorem, pieczoną dynią, świeżym ogórkiem, papryką, szpinakiem i nasionami słonecznika
(alergeny: kurze jajo, pszenna)

Sałatka Premium 1 

 42. Sałatka z tuńczykiem, fasolką, ogórkiem konserwowym, pomidorem i nasionami słonecznika
(alergeny: tuńczyk)

Sałatka Premium 2

43.  Sałatka z panierowanymi paluszkami kurczaka z pieczoną marchewką i pietruszką w ostrych przyprawach, ogórkiem kiszonym, groszkiem gotowanym na parze i sezamem
(alergeny: jaja, sezam, pszenna)

 Desery:

51. Jaglane bounty , z wiórkami kokosowymi, na mleku bez laktozy, z płatkami  jaglanymi 250ml
 (alergeny: brak)

210/kcal 

52Koktajl z pomarańczy , imbirem , jabłkiem, cytryną, na mleku kokosowym, miodem i cynamonem 250ml

(alergeny: cytryna)

227/kcal

53. Ciastko marchewkowo-piernikowe, z bitą śmietaną 250ml

(alergeny: mleko)

185/kcal 

54. Jogurt z domowym musli i miodem 250ml

                                       (alergeny: miód)

243/kcal

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
(alergeny: mleko, sezam, gluten, orzechy)

 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
(alergeny: gluten, soja, mleko)



 
 
 

Szablon do składania zamówienia 


Imię i nazwisko - 

Numer pozycji z menu – 

Miejsce dostawy – 

Rodzaj płatności –  

Data realizacji – 

Numer karty bistro  -


Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2025 Itelix Investment Sp. z o.o.