Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu. - zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl - w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony. - pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik. - opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne. - przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury. - przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku. Godziny dostaw w poszczególnych budynkach: Kawiarnia Marina 1, 15:00 |
Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,50 PLN)
MENU
Czwartek 19.09.2024
Zupy:
11. Zupa z czerwonej kapusty 250ml |
16/ 100 g |
|
12. Zupa fasolowa z wieprzowiną i boczkiem 250ml |
80/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Pizza wegetariańska z pomidorami, szpinakiem i fetą 300g |
687/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Pizza "hawajska" z szynką i ananasem 300g |
622/kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Dynia faszerowana kaszą kuskus i warzywami podana z surówką colesław 400g |
232/kcal |
Danie główne 2
32. Eskalopki z indyka w sosie pieczarkowym podane z ziemniakami gotowanymi i marchewką z groszkiem 400g |
482/kcal |
Zamienne dodatki do dań głównych
Sałatka:
41. Libańska sałatka tabbouleh z cukinią i orzechami ziemnymi
(alergeny: orzechy)
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z piersią kurczaka , kolorową papryką, kaszą pęczak, kukurydzą, ananasem i koperkiem
(alergeny: jaja, gluten, sezam)
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z makaronem z pesto ziołowym, cukinią, serem żółtym, pomidorami i natką pietruszki
(alergeny: mleko)
Desery:
|
210/kcal |
52. Jogurt naturalny ze śliwkami pod kruszonką 250ml |
227/kcal |
53. Owsiano - bananowy koktajl z bananami i mlekiem roślinnym 250ml |
185/kcal |
54. Koktajl jabłkowo - pomarańczowy z cynamonem na jogurcie 250ml (alergeny: mleko)
|
243/kcal |
55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g |
|
56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g |
Piątek 20.09.2024
Zupy:
11. Krem z cukinii z jogurtem miętowym 250ml |
30/ 100 g |
|
12. Tom Yum z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, pieczarkami i limonką 250ml |
55/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Frittata ze szpinakiem i fetą z delikatnym sosem pomidorowo imbirowym z bazylią 300g |
810/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Frittata ze szpinakiem i kurczakiem z delikatnym sosem pomidorowo imbirowym z bazylią 300g |
771/kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Batat faszerowany fasolą i pieczarkami z mozzarellą z dodatkiem gotowanych ziemniaków 400g |
/kcal |
Danie główne 2
32. Kotlet mielony, z dorsza panierowany podany z cząstką cytryny z dodatkiem gotowanych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki 400g |
475/kcal |
Zamienne dodatki do dań głównych
Sałatka:
41. Libańska sałatka tabbouleh z cukinią i orzechami ziemnymi
(alergeny: orzechy)
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z piersią kurczaka , kolorową papryką, kaszą pęczak, kukurydzą, ananasem i koperkiem
(alergeny: jaja, gluten, sezam)
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z makaronem z pesto ziołowym, cukinią, serem żółtym, pomidorami i natką pietruszki
(alergeny: mleko)
Desery:
|
210/kcal |
52. Jogurt naturalny ze śliwkami pod kruszonką 250ml |
227/kcal |
53. Owsiano - bananowy koktajl z bananami i mlekiem roślinnym 250ml |
185/kcal |
54. Koktajl jabłkowo - pomarańczowy z cynamonem na jogurcie 250ml (alergeny: mleko)
|
243/kcal |
55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g |
|
56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g |
Poniedziałek 23.09.2024
Zupy:
11. Krem ze szpinaku z ziemniakami 250ml |
/ 100 g |
|
12. Malezyjska Zupa z kurczakiem i batatami 250ml |
/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Penne pełnoziarniste z sosem warzywnym, ricottą i orzechami ziemnym 300g |
/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Penne pełnoziarniste z sosem warzywnym i mięsem z piersi kurczaka 300g |
/kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Kofty z soczewicy z dodatkiem sosu z jogurtu i mango podana z ryżem brązowym 400g |
/kcal |
Danie główne 2
32. Pierś kurczaka pieczona z dynią w sosie ziołowym podana z ziemniakami z koperkiem i fasolką szparagową gotowaną na parze 400g |
/kcal |
Zamienne dodatki do dań głównych
Sałatka:
41.
(alergeny: orzechy)
Sałatka Premium 1
42.
(alergeny: jaja, gluten, sezam)
Sałatka Premium 2
43.
(alergeny: mleko)
Desery:
|
210/kcal |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
52. Jogurt naturalny ze śliwkami pod kruszonką 250ml |
227/kcal |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
53. Owsiano - bananowy koktajl z bananami i mlekiem roślinnym 250ml |
185/kcal |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
54. Koktajl jabłkowo - pomarańczowy z cynamonem na jogurcie 250ml (alergeny: mleko)
|
243/kcal |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g Wtorek 24.09.2024 Zupy:
Danie dnia 1
Danie dnia 2
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
Danie główne 2
Zamienne dodatki do dań głównych · Ziemniaki puree
· Kasza pęczak · Mix warzyw gotowanych na parze · Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i koperku · Surówka z sałaty lodowej, koperku i jogurtu
Sałatka: 41. Sałatka Premium 1 42. Sałatka Premium 2 43. Desery:
|