Menu


Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu.
- zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowska51.pl
- w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony.
- pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik.
- opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne.
- przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury.
- przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.

Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Cafe Atrium, 15:00
Kawiarnia Marina 1, 15:00

Zapraszamy do zapoznania się z:
Świąteczną ofertą dań na wynos 2021 r

MENU

Poniedziałek 29.11.2021


Zupy:


11. Toskańska zupa fasolowa 250ml 
* wegetariańska
(alergeny: seler, mleko)

 12. Grochówka na żeberkach 250ml 
(alergeny: seler)

Danie dnia

21. Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami 300g  
(alergeny: ryby, gluten, mleko)

Danie dnia 2

22. Zapiekanka makaronowa z tofu i oliwkami 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten)

Danie główne 1 

31. Udko trybowane panierowane z orzechami włoskimi z dipem chrzanowo-koperkowym z dodatkiem frytek i fasolki szparagowej 400g
(alergeny: orzechy włoskie, jaja, gluten)
 

Danie główne 2 

32. Wegetariańskie curry z ananasem, cieciorką i cukinią podane z białym ryżem 400g
*danie wegetariańskie
(alergeny: soja) 
 


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Ziemniaki pieczone
  • Frytki
  • Ryż biały
  • Fasolka szparagowa
  • Ogórek kiszony z cebulą
  • Surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki

Sałatka:

41. Sałatka z kaszą kuskus z suszonymi pomidorami, ciecierzycą, pieczonymi batatami i ogórkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym burakiem, pieczonymi warzywami korzeniowymi, serem feta i ogórkiem kiszonym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z grillowanym kurczakiem w papryce i czosnku niedźwiedzim, pomidorami, pieczoną cukinią, kukurydzą, gruszką i prażonym słonecznikiem 

Desery:


51. Mango Lassi - koktajl z mango, jogurtu naturalnego, odrobiny wody z cytryną i kardamonem 250 ml
 
53. Pudding ryżowy z mlekiem bez laktozy i musem owocowym 250ml
 
54. Śliwka pod kruszonką z jogurtem 250ml
 
55. Koktajl jarmużowo-pomarańczowy z migdałami i imbirem 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 



Wtorek 30.11.2021


Zupy:


11. Pieczarkowa na zakwasie żurku z makaronem  250ml 
* wegetariańska
(alergeny: gluten)
35 kcal / 100 g 
 12. Tunezyjska zupa z mięsem mielonym 250ml 
(alergeny: seler)
86 kcal / 100 g

Danie dnia

21. Pizza z chipsami z boczku, dynią, orzechami włoskimi i rukolą 300g  
(alergeny: ryby, gluten, mleko)
339

Danie dnia 2

22. Pizza z serem feta, dynią, orzechami włoskimi i rukolą 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten)
 352

Danie główne 1 

31. Pierś w cieście z kolendrą i chili z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówki z marchewki i ananasa 400g
(alergeny: jaja, gluten)
339 

Danie główne 2 

32. Kotlet z marchwii z dipem jogurtowo szczypiorkowym z dodatkiem kaszy gryczanej niepalonej i gotowanego kalafiora 400g
*danie wegetariańskie
(alergeny: jaja, gluten) 
572 


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Ziemniaki pieczone
  • Kasza gryczana niepalona
  • Kalafior gotowany
  • Surówka z marchewki i ananasa
  • Surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki

Sałatka:

41. Sałatka z kaszą kuskus z suszonymi pomidorami, ciecierzycą, pieczonymi batatami i ogórkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym burakiem, pieczonymi warzywami korzeniowymi, serem feta i ogórkiem kiszonym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z grillowanym kurczakiem w papryce i czosnku niedźwiedzim, pomidorami, pieczoną cukinią, kukurydzą, gruszką i prażonym słonecznikiem 

Desery:


51. Mango Lassi - koktajl z mango, jogurtu naturalnego, odrobiny wody z cytryną i kardamonem 250 ml
 
53. Pudding ryżowy z mlekiem bez laktozy i musem owocowym 250ml
 
54. Śliwka pod kruszonką z jogurtem 250ml
 
55. Koktajl jarmużowo-pomarańczowy z migdałami i imbirem 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 


Środa 01.12.2021


Zupy:


11. Krem marchwiowo-ziemniaczany 250ml 
* wegetariańska
(alergeny: -)
35 kcal / 100 g 
 12. Bouillabaisse - francuska zupa rybna 250ml 
(alergeny: mięczaki, skorupiaki, ryby, seler)
86 kcal / 100 g

Danie dnia

21. Kaszotto z kurczakiem, pieczarkami, pomidorami i warzywami korzeniowymi 300g  
(alergeny: seler, siarczyny)
339

Danie dnia 2

22. Kaszotto z tofu pieczarkami, pomidorami i warzywami korzeniowymi 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: seler, siarczyny, soja)
 352

Danie główne 1 

31. Burger wołowy z sałatą, ogórkiem kiszonym i cebulą podany z surówką colesław 400g
(alergeny: -)
339 

Danie główne 2 

32. Burger wege z koletem z ciecierzycy i marchewki z sałatą, ogórkiem kiszonym i cebulą podany z surówką colesław 400g
*danie wegetariańskie
(alergeny: -) 
572 


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Frytki 
  • Brukselka gotowana
  • Surówka colesław
  • Surówka z marchewki i ananasa

Sałatka:

41. Sałatka z kaszą kuskus z suszonymi pomidorami, ciecierzycą, pieczonymi batatami i ogórkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym burakiem, pieczonymi warzywami korzeniowymi, serem feta i ogórkiem kiszonym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z grillowanym kurczakiem w papryce i czosnku niedźwiedzim, pomidorami, pieczoną cukinią, kukurydzą, gruszką i prażonym słonecznikiem  

Desery:


51. Mango Lassi - koktajl z mango, jogurtu naturalnego, odrobiny wody z cytryną i kardamonem 250 ml
 
53. Pudding ryżowy z mlekiem bez laktozy i musem owocowym 250ml
 
54. Śliwka pod kruszonką z jogurtem 250ml
 
55. Koktajl jarmużowo-pomarańczowy z migdałami i imbirem 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 



Czwartek 02.12.2021


Zupy:


11. Zupa chrzanowa z buraczkami 250ml 
* wegetariańska
(alergeny: seler, mleko)
35 kcal / 100 g 
 12. Ogórkowa z kurczakiem, ziemniakami, koperkiem i śmietaną 250ml 
(alergeny: mleko, seler)
86 kcal / 100 g

Danie dnia

21. Pizza z salami, mascarpone i pieczarkami pod rukolą 300g  
(alergeny: gluten, mleko)
339

Danie dnia 2

22. Pizza z pomidorkami koktajlowymi, mascarpone i pieczarkami pod rukolą 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten, mleko)
 352

Danie główne 1 

31. Schab zapiekany z ananasem, pomidorem, bekonem i żółtym serem z dodatkiem pieczonych ziemniaków i gotowanych brokułów 400g
(alergeny: mleko, gluten)
339 

Danie główne 2 

32. Kotleciki z kaszy bulgur z warzywami korzeniowymi podane z salsą pomidorową z cebulą i kolendrą z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej, ogórków, pomidorów i sosu vinegret 400g
*danie wegetariańskie
(alergeny: gluten, jaja) 
572 


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Pieczone ziemniaki
  • Kasza jęczmienna wiejska
  • Brokuły gotowane
  • Surówka z kapusty pekińskiej, ogórków, pomidorów i sosu vinegret
  • Surówka colesław

Sałatka:

41. Sałatka z kaszą kuskus z suszonymi pomidorami, ciecierzycą, pieczonymi batatami i ogórkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym burakiem, pieczonymi warzywami korzeniowymi, serem feta i ogórkiem kiszonym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z grillowanym kurczakiem w papryce i czosnku niedźwiedzim, pomidorami, pieczoną cukinią, kukurydzą, gruszką i prażonym słonecznikiem 

Desery:


51. Mango Lassi - koktajl z mango, jogurtu naturalnego, odrobiny wody z cytryną i kardamonem 250 ml
 
53. Pudding ryżowy z mlekiem bez laktozy i musem owocowym 250ml
 
54. Śliwka pod kruszonką z jogurtem 250ml
 
55. Koktajl jarmużowo-pomarańczowy z migdałami i imbirem 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 



Piątek 03.12.2021


Zupy:


11. Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem 250ml 
* wegetariańska
(alergeny: seler)
35 kcal / 100 g 
 12. Warmińsko-mazurska zupa "Karmuszka" z boczkiem 250ml 
(alergeny: mleko)
86 kcal / 100 g

Danie dnia

21. Pełnoziarniste spaghetti z sosem a'la chili con carne 300g  
(alergeny: gluten)
339

Danie dnia 2

22. Pełnoziarniste wegetariańskie spaghetti bolognese 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten, soja)
 352

Danie główne 1 

31. Filet z dorsza panierowany podany z cząstką cytryny z dodatkiem gotowanych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki 400g
(alergeny: ryby, jaja, gluten)
339 

Danie główne 2 

32. Pikantny gulasz z białej fasoli, pieczarek, marchwi, cebuli, zielonej papryki z dodatkiem kaszy jaglanej 400g
*danie wegetariańskie
(alergeny: soja) 
572 


 

Zamienne dodatki do dań głównych 

  • Gotowane ziemniaki
  • Kasza jaglana
  • Frytki
  • Marchew z groszkiem
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki
  • Surówka z kapusty pekińskiej, ogórków, pomidorów i sosu vinegret

Sałatka:

41. Sałatka z kaszą kuskus z suszonymi pomidorami, ciecierzycą, pieczonymi batatami i ogórkiem

Sałatka Premium 1: 

42. Sałatka z gotowanym burakiem, pieczonymi warzywami korzeniowymi, serem feta i ogórkiem kiszonym

Sałatka Premium 2: 

43. Sałatka z grillowanym kurczakiem w papryce i czosnku niedźwiedzim, pomidorami, pieczoną cukinią, kukurydzą, gruszką i prażonym słonecznikiem  

Desery:


51. Mango Lassi - koktajl z mango, jogurtu naturalnego, odrobiny wody z cytryną i kardamonem 250 ml
 
53. Pudding ryżowy z mlekiem bez laktozy i musem owocowym 250ml
 
54. Śliwka pod kruszonką z jogurtem 250ml
 
55. Koktajl jarmużowo-pomarańczowy z migdałami i imbirem 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g 





Szablon do zamówień e-mail 

Imię i nazwisko – Jan Kowalski
Numer pozycji z menu – np. 1, 4, 7, 10 itp
Miejsce dostawy – Cafe Atrium, kawiarnia Marina 1, Rzemieślnicza, itp
Rodzaj płatności –  Środki z karty, rower, gratis 
Data realizacji – Dziś, jutro (data), itp
Numer karty – XXXXXXX
Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2021 Itelix Investment Sp. z o.o.