Menu



Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu.
- zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowska51.pl
- w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony.
- pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik.
- opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne.
- przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury.
- przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.

Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Cafe Atrium, 15:00
Kawiarnia Marina 1, 15:00

MENU

Poniedziałek 02.08.2021


Zupy:


 
11. Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami 250ml
*wegetariańska 
(alergeny: mleko, seler, jaja)

 
12. Zupa pieczarkowa z makaronem 250ml 
(alergeny: mleko, gluten, seler) 
 

Danie dnia

21. Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem z dipem jogurtowym i surówką "colesław" z kalafiora 300g 
(alergeny: gluten, mleko, jaja)
 

Danie dnia 2

22. Cukinia zapiekana z fetą, pomidorem i jajkiem i kaszą kuskus podana z surówką z pomidorów i cebuli 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja) 
 

Danie główne 1 

31. Schab faszerowany brokułami i serem z dodatkiem ziemniaków gotowanych w mundurkach i sałaty z pomidorami 400g
(alergeny: mleko)
 

Danie główne 2 wyjątkowo jeden dodatek 

32. Pieczone kotlety z warzyw korzeniowych z cukinią, podane z dipem jogurtowo-ziołowym i sałatą z pomidorami 400g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: mleko, seler, glutem, jaja)

Zamienne dodatki do dań głównych:
  • Ziemniaki gotowane w mundurkach
  • Kasza kuskus z warzywami
  • Fasolka szparagowa gotowana
  • Surówka "colesław" z kalafiora
  • Sałata z pomidorami

 

Sałatka:

41. Sałatka z  pieczonym udkiem kurczaka, kukurydzą, dynią piżmową, zielonym groszkiem gotowanym na parze i oliwkami

Sałatka Premium: 

 42. Sałatka z krewetkami w panko (4 szt) z makaronem razowym z pesto z suszonych pomidorów, oliwkami, pieczonym batatem w chilli i prażonymi orzechami ziemnymi

43. Sałatka z panierowanymi boczniakami, melonem, świeżym szpinakiem, orzechami ziemnymi, bakłażanem, pomidorami koktajlowymi  i natką pietruszki

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Deser z brzoskwiń i nektarynek z serkami śmietankowymi i granolą z orzechami z malinami i borówkami 250ml
 
54. Straciatella z ciasteczkami kruchymi   250ml
 
55. Mango lassi 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g

Wtorek 03.08.2021


Zupy:


 
11. Zupa koperkowa z ziemniakami i marchewka z wegańską śmietaną 250ml
*wegetariańska 
(alergeny: seler, siarczyny. gluten)

 
12. Tradycyjny krupnik z kaszą jęczmienną ze świeżą natką pietruszki  250ml 
(alergeny:  seler, gluten) 
 

Danie dnia

21. Pizza capriciosa z szynką pieczarkami i oregano z świeżym szpinakiem 300g 
(alergeny: gluten, mleko )
 

Danie dnia 2

22. Pizza capriciosa z marynowanym burakiem, pieczarkami i oregano z świeżym szpinakiem 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten, mleko, siarczyny ) 
 

Danie główne 1 

31. Żeberka w sosie BBQ z dodatkiem puree ziemniaczanym oraz surówką z tartych buraczków 400g
(alergeny: soja, seler )
 

Danie główne 2 wyjątkowo jeden dodatek 

32. Makaron z sosem serowo - szpinakowym z pieczonym łososiem z surówką "colesław" z kalafiora 400g
 (alergeny: ryby, gluten, mleko )

Zamienne dodatki do dań głównych:
  • Puree ziemniaczane
  • Kasza gryczana
  • Pieczone warzywa (marchew pietruszka) z ziołami
  • Surówka z tartych buraczków
  • Surówka "colesław" z kalafiora

 

Sałatka:

41. Sałatka z  pieczonym udkiem kurczaka, kukurydzą, dynią piżmową, zielonym groszkiem gotowanym na parze i oliwkami

Sałatka Premium: 

 42. Sałatka z krewetkami w panko (4 szt) z makaronem razowym z pesto z suszonych pomidorów, oliwkami, pieczonym batatem w chilli i prażonymi orzechami ziemnymi

43. Sałatka z panierowanymi boczniakami, melonem, świeżym szpinakiem, orzechami ziemnymi, bakłażanem, pomidorami koktajlowymi  i natką pietruszki 

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Deser z brzoskwiń i nektarynek z serkami śmietankowymi i granolą z orzechami z malinami i borówkami 250ml
 
54. Straciatella z ciasteczkami kruchymi   250ml
 
55. Mango lassi 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g

Środa 04.08.2021


Zupy:


 
11. Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami 250ml
*wegetariańska 
(alergeny: seler )

 
12. Zupa rybna z czarnymi oliwkami  250ml 
(alergeny: seler, ryby) 
 

Danie dnia

21. Wątróbki drobiowe z cebulą i jabłkami podane z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem 300g 
(alergeny: gluten, mleko, siarczyny )
 

Danie dnia 2

22. Makaron aglio olio z natką pietruszki 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten, mleko ) 
 

Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek 

31. Burger wołowo-wieprzowy z frytkami 400g
(alergeny: gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja,  )
 

Danie główne 2 wyjątkowo jeden dodatek 

32. Burger wegetariański z kotletem z soczewicy i buraków z gotowanym kalafiorem 400g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten, mleko, sezam, gorczyca, jaja )

Zamienne dodatki do dań głównych:
  • Frytki
  • Biały ryż gotowany
  • Gotowany kalafior
  • Pomidory z cebulką
  • Surówka z tartych buraczków

 

Sałatka:

41. Sałatka z  pieczonym udkiem kurczaka, kukurydzą, dynią piżmową, zielonym groszkiem gotowanym na parze i oliwkami

Sałatka Premium: 

 42. Sałatka z krewetkami w panko (4 szt) z makaronem razowym z pesto z suszonych pomidorów, oliwkami, pieczonym batatem w chilli i prażonymi orzechami ziemnymi

43. Sałatka z panierowanymi boczniakami, melonem, świeżym szpinakiem, orzechami ziemnymi, bakłażanem, pomidorami koktajlowymi  i natką pietruszki

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Deser z brzoskwiń i nektarynek z serkami śmietankowymi i granolą z orzechami z malinami i borówkami 250ml
 
54. Straciatella z ciasteczkami kruchymi   250ml
 
55. Mango lassi 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g


Czwartek 05.08.2021


Zupy:


 
11. Zupa kalafiorowa z ryżem 250ml
*wegetariańska 
(alergeny: seler )

 
12. Krem z sezonowych pomidorów z pesto bazyliowym  250ml 
(alergeny: seler, mleko, siarczyny )
 

Danie dnia

21. Pizza z cukinią, pomidorami i szynką z rukolą 300g 
(alergeny: gluten, mleko, soja )
 

Danie dnia 2

22. Pizza z cukinią, pomidorami i oliwkami czarnymi 300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten, mleko ) 
 

Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek 

31. Lasagne z mięsem wieprzowo - wołowym z surówką z młodej kapusty z marchewką i winegretem 400g
(alergeny: seler, siarczyny, mleko, gluten )
 

Danie główne 2 wyjątkowo jeden dodatek 

32. Zapiekane bakłażany z cukinią, pomidorami i serem camembert z dodatkiem surówki z młodej kapusty z marchewką i winegretem 400g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: mleko )

Zamienne dodatki do dań głównych:
  • Ziemniaki gotowane w mundurkach
  • Kasza jęczmienna
  • Brokuły gotowane na parze
  • Surówka z młodej kapusty z marchewką i winegretem
  • Pomidory z cebulką

 

Sałatka:

41. Sałatka z  pieczonym udkiem kurczaka, kukurydzą, dynią piżmową, zielonym groszkiem gotowanym na parze i oliwkami

Sałatka Premium: 

 42. Sałatka z krewetkami w panko (4 szt) z makaronem razowym z pesto z suszonych pomidorów, oliwkami, pieczonym batatem w chilli i prażonymi orzechami ziemnymi

43. Sałatka z panierowanymi boczniakami, melonem, świeżym szpinakiem, orzechami ziemnymi, bakłażanem, pomidorami koktajlowymi  i natką pietruszki 

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Deser z brzoskwiń i nektarynek z serkami śmietankowymi i granolą z orzechami z malinami i borówkami 250ml
 
54. Straciatella z ciasteczkami kruchymi   250ml
 
55. Mango lassi 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g

Piątek 06.08.2021


Zupy:


 
11. Zupa z cukinią, ziemniakami i fetą 250ml
*wegetariańska 
(alergeny: seler, mleko)

 
12. Barszcz ukraiński 250ml 
(alergeny: seler)
 

Danie dnia

21. Tarta z botwinką i kurczakiem 300g 
(alergeny:  gluten, mleko, jaja)
 

Danie dnia 2

22. Tarta z botwinką i fetą  300g
*danie wegetariańskie
 (alergeny: gluten, mleko, jaja) 
 

Danie główne 1 

31. Karkówka duszona w sosie cebulowym podana z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem i surówka z młodej kapusty z marchewką i winegretem 400g
(alergeny: seler,  )
 

Danie główne 2

32. Dorsz duszony w porach i pomidorach, pieczone ziemniaki z tymiankiem, surówka z kapusty kiszonej 400g
 (alergeny: ryby, mleko)

Zamienne dodatki do dań głównych:
  • Pieczone ziemniaki z tymiankiem
  • Kasza bulgur
  • Duszone pory i pomidory
  • Surówka z kapusty kiszonej
  • Surówka z młodej kapusty z marchewką i winegretem

 

Sałatka:

41. Sałatka z  pieczonym udkiem kurczaka, kukurydzą, dynią piżmową, zielonym groszkiem gotowanym na parze i oliwkami

Sałatka Premium: 

 42. Sałatka z krewetkami w panko (4 szt) z makaronem razowym z pesto z suszonych pomidorów, oliwkami, pieczonym batatem w chilli i prażonymi orzechami ziemnymi

43. Sałatka z panierowanymi boczniakami, melonem, świeżym szpinakiem, orzechami ziemnymi, bakłażanem, pomidorami koktajlowymi i natką pietruszki

Desery:


51. Owoce sezonowe 250 ml
 
53. Deser z brzoskwiń i nektarynek z serkami śmietankowymi i granolą z orzechami z malinami i borówkami 250ml
 
54. Straciatella z ciasteczkami kruchymi   250ml
 
55. Mango lassi 250ml
 
56. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
 
57. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g



Szablon do zamówień e-mail 

Imię i nazwisko – Jan Kowalski
Numer pozycji z menu – np. 1, 4, 7, 10 itp
Miejsce dostawy – Cafe Atrium, kawiarnia Marina 1, Rzemieślinicza, itp
Rodzaj płatności –  Środki z karty, rower, gratis 
Data realizacji – Dziś, jutro (data), itp
Numer karty – XXXXXXX
Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2021 Itelix Investment Sp. z o.o.